Отже, для приготування картопляної запіканки з курячими серцями та грибами, знадобиться такий перелік продуктів:

  • курячі серця - 500 г;
  • картопля – 630 г (4-5 шт.);
  • перець болгарський – 115 г (1/2 шт.);
  • цибуля ріпчаста - 130 г (1 шт.);
  • морква – 115 г (1 шт.);
  • печериці – 100 г;
  • сир твердий – 70 г;
  • масло вершкове - 75 г + для змащування форми;
  • олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки);
  • майонез - 25 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Картоплю очистити і нарізати не тонкими кружальцями.

У каструлі закип'ятити 2 л води, посолити. Відправити картоплю в киплячу воду. Варити після закипання 18-20 хвилин|мінути| на невеликому вогні.
З відвареної картоплі злити рідину.

Курячі серця ретельно промити, видалити зайвий жир та згустки крові.
У сотейнику/каструлі закип'ятити 2 л води. Відправити в окріп курячі серця, посолити (1 ч. ложка) і варити на середньому вогні 30-40 хвилин (час приготування залежить від розміру серця). Періодично видаляти пінку, яка утворюється на поверхні.
З відварених сердець Бульйон злити, серця остудити.

Перець нарізати дрібними кубиками.

Моркву натерти на великій тертці.

Цибулю очистити та нарізати маленькими кубиками.

Гриби також нарізати дрібними кубиками.

У сковороді розігріти 1,5 ст. ложки олії. Викласти в сковороду цибулю, перець, моркву та гриби, обсмажити 15 хвилин на середньому вогні.

Картопля розім'яти товкачем у пюре. Дати трохи охолонути.

Додати в пюре 75 г вершкового масла|мастила|, перемішати.

Часник очистити та дрібно нарізати.

В іншій сковороді розігріти рослинне масло, що залишилося. Викласти курячі серця та часник, обсмажити з усіх боків на сильному вогні 2 хвилини.

До овочів додати серця, посолити, поперчити до смаку. Вміст сковороди ретельно перемішати. Потім усунути сковороду з вогню.
Духовку увімкнути для розігріву до 180 градусів.

Жаростійку форму змастити вершковим маслом (розмір моєї форми - 18х30 см). Заповнити дно форми половиною пюре рівномірно розподіляючи по поверхні.

Поверх пюре викласти шар овочів із курячими серцями.

Зверху нанести майонез рівномірним шаром.

Наступним шаром викласти картопляне пюре, що залишилося.

Сир натерти на великій тертці.

Заготівлю посипати тертим сиром.
Відправити форму в розігріту духовку, запікати 20 хвилин|мінути| при 180 градусах.

Картопляна запіканка з курячими серцями, грибами та овочами готова.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками