Усі знають, що холодильник призначений для того, щоб довше зберігати свіжість продуктів. Але не всі знають, що у певних випадках відправляти їх туди не можна.

І справді, в холоді всі обмінні процеси сповільнюються. Знижується активність бактерій, які викликають гниття та закисання. Тому температура в районі +2…5℃ дозволяє довго зберігати продукти.

Але є й недоліки, наприклад:
  • Заморожена вишня кисліша, ніж свіжа. Заморозка призводить до руйнування цукрів, що знаходяться в ягоді, і помітної зміни смаку.
  • Згадайте банани, які продають узимку в овочевих кіосках. Буквально протягом дня вони темніють та втрачають привабливий вигляд. За добрими бананами в холодну пору року краще йти в теплий магазин.
Те саме стосується і помідорів. Під впливом низьких температур відбувається руйнування цукрів та летких ароматичних речовин. Плід стає водянистим і пластмасовим на смак, від запаху свіжого томату, що манить, не залишається і сліду.

Оптимальна температура для зберігання томатів – +12…15℃. Верхня межа - +20℃. У умовах термін зберігання томату середньої зрілості складе 3-7 днів. Повністю встигли плоди довго зберігати не вийде в будь-якому випадку, бажано з'їсти їх або законсервувати протягом 1-2 днів.

Також слід помити плоди, обсушити їх і тримати в мисці, вистеленій паперовими рушниками, в сухому прохолодному місці. Їх можна накрити паперовим рушником, щоб захистити від мух. Важливо, щоб на овочі не потрапляли сонячні промені.

Які лайфхаки допоможуть довше зберегти помідори

Якщо уникнути зберігання помідорів у холодильнику не виходить, то перед переміщенням їх у холод оберніть кожен овоч папером чи газетою.

Якщо зберігаєте помідори великою партією, то потрібно розділяти плоди папером або тирсою, щоб вони не торкалися один одного.

Помідори, зірвані разом із гілочками, краще зберігати, не обриваючи зелень. Так плоди залишаться довше свіжими.

Також можна витерти помідори ватним диском, змоченим у спирті. Потім потрібно дочекатися повного висихання та викласти для зберігання.

Читайте також:

Ваші помідори будуть кислими та недозрілими: не робіть цих помилок. Роз'яснення

Ви навряд чи здогадувалися: чому ваші помідори довго дозрівають і що потрібно зробити

Ви ними плюватиметеся: ось чому помідори можуть стати товстошкірими. Не повторюйте цю помилку