• солоні огірки – 600 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • рослинна олія – 2-3 ст.л.;
  • цукор – 1,5 чайної ложки;
  • томатная паста - 1,5 ст.л.;
  • часник – 2 зубки;
  • чорний мелений перець – за смаком.

Солоні огірки наріжте невеликими кружальцями і викладіть у чашу блендера. За допомогою насадки "ніж-подрібнювач" потрібно перебити огірки до кашоподібного стану. Також можна їх натерти на тертці із середніми осередками або пропустити через м'ясорубку.

Далі очистіть цибулю та наріжте її невеликими кубиками. Викладіть в розігріту з олією сковороду. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи, до золотистого кольору.

До цибулі додайте|добавляйте| подрібнені огірки (якщо вони виділили занадто багато соку, трохи злийте його), перемішайте і готуйте близько 7-10 хвилин|мінути| на невеликому вогні.

Після закінчення часу додайте в сковороду цукровий пісок, видавлений через прес часник, томатну пасту та чорний мелений перець.

Гасіть 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Після чого масу перекладіть в чашу і перебийте за допомогою занурювального блендера.

Ось і все, дуже смачна ікра із солоних огірків готова. На стіл подавайте в охолодженому вигляді з скибочкою білого хліба або як додаток до рису, макаронів, картопля і т.д.

Читайте також:

Скільки не закрийте – завжди буде мало: рецепт ікри з моркви та помідорів на зиму

Взимку ви насолоджуватиметеся цим під картоплю: рецепт ікри з молоденьких маслюків

Взимку ви насолоджуватиметеся цією консервацією: рецепт ікри зі стручкової квасолі та помідорів