Єврейська кухня Одеси – це особлива кулінарія, яка ввібрала в себе все найкраще з єврейської та української культур. І єврейська сирно-хлібна запіканка з сиром та помідорами чудово тому приклад, адже її готують у кожній єврейській родині, яка мешкає в Одесі.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами нам знадобиться:

- 500 г сиру
- 4 яйця
- 100 г твердого сиру (наприклад, пармезан)
- 200 г свіжих помідорів
- 1 цибулина
- 2 столові ложки рослинної олії
- 100 г меленого хліба (можна використовувати панірувальні сухарі) -
- Сіль та перець за смаком
- Спеції за бажанням (наприклад, базилік або орегано)

Спосіб приготування страви за рецептом єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами:

1. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія для приготування єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами.
2. Наріжте помідори та цибулю тонкими кільцями для єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами.
3. У сотейнику розігрійте олію та обсмажте цибулю до м'якості для єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами.
4. У великій мисці змішайте сир, яйця, тертий сир та мелений хліб. Приправте сіллю, перцем та спеціями до смаку. Добре перемішайте.
5. Викладіть половину маси для єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром і помідорами у форму для запікання, вирівняйте.
6. На сирну масу викладіть половину цибулин і половину помідорів. Повторіть шари з інгредієнтами для єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром і помідорами.
7. Запікайте в попередньо розігрітій духовці близько 40-45 хвилин або поки єврейська сирно-хлібна запіканка з сиром та помідорами не стане золотистою зверху.
8. При подачі можна прикрасити єврейську сирно-хлібну запіканку з сиром та помідорами свіжими травами, такими як петрушка або базилік.

Читайте також:

Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків із м'ясом

Такої принади ви ще не куштували: рецепт домашньої ковбаси в харчовій плівці

Ви закачаєтесь від цього смаку: рецепт кабачково-яблучної аджики із солодким перцем