Варена кукурудза в молоці – найсмачніша та найніжніша кукурудза, з тонким вершковим смаком! Іноді люди пафосно кажуть, що це правильний спосіб варити кукурудзу.

Цей спосіб приготування кукурудзи дорожчий, ніж звичайний, але результат того вартий.

Для приготування знадобляться такі продукти:

  • кукуруза - 6 початков;
  • молоко - 1 л.;
  • вода - 1 л.;
  • сирок плавлений "Дружба" – 200 р.;
  • часник – 4 зубчики;
  • розмарин – 2 гілочки;
  • мускатний горіх – 1 штука;
  • перець чилі – 1 штука;
  • сіль 2-3 ч.л.

Отже, качани кукурудзи потрібно очистити від листя та рильців, промити холодною водою і розрізати навпіл.

Качани кукурудзи викладаємо у каструлю.
Додаємо розмарин, перець чилі, часник, шматочки плавленого сирку, тертий мускатний горіх та сіль. Тепер вливаємо молоко та воду.
Доводимо кукурудзу до кипіння та готуємо 15 хвилин. Готову варену кукурудзу залишаємо на 1:00 при кімнатній температурі.
Викладаємо кукурудзу на тарілку для подачі. Змащуємо качани вершковим маслом, поливаємо соусом "Теріяки" або "Хойсін" і посипаємо горіхами.

До речі, відвар, що залишився після варіння кукурудзи, можна використовувати для приготування молочно-овочевого супу або зварити на ньому вівсяну або ячну кашу.

Або ж рідину, в якій варилася кукурудза, можна охолодити, заморозити та використати повторно.

Читайте також:

На вихідних ви з'їдатимете по цілій мисці: рецепт молодої кукурудзи, запеченої з часником і вершковим маслом

"Насипте мені з гіркою": рецепт рису з фаршем, квасолею, кукурудзою та солодким перцем

І навіть двох вам буде мало: рецепт смачної піци з крабовими паличками, кукурудзою та яйцями

Знайомі вимагатимуть від вас розкриття секрету: готуємо найсмачнішу кукурудзу у фользі