У курячих серцях міститься велика кількість вітамінів, мікро- та макроелементів. Оскільки серця - це дуже корисний субпродукт, готуйте котлети з них! До речі, за смаком котлети з курячих сердець не всім вдається відрізнити від традиційних, а багатьом вони взагалі здаються смачнішими.

Щоб приготувати смачні та ситні котлети з курячих сердець, потрібно підготувати такі продукти:

  • курячі серця - 300 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • чеснок – 1 зубчик
  • яйце – 1 шт.
  • манна крупа – 6 ст. л.
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • олія – для смаження

Курячі серця потрібно ретельно промити під холодною проточною водою, зрізати все зайве - протоки, судини та жир. Можна кожне серце розрізати навпіл, а потім промити, щоб у фарш не потрапили згустки крові з серця.

Цибулю очистіть і розріжте на шматочки.

Пропустіть через м'ясорубку курячі серця, цибуля та часник.
Додайте яйце, сіль, перець, манну крупу. Добре перемішайте. Накрийте ємність із фаршем плівкою і залиште на 15-20 хвилин для набухання.

Фарш викладайте столовою ложкою з гіркою в сковороду з розігрітою олією. Обсмажуйте на середньому вогні з двох боків до золотистої скоринки приблизно по 3 хвилини. Кришкою сковороду накривати не треба.

Таким чином виходять акуратні котлетки товщиною близько 2 см з апетитною піджаристою скоринкою.

Читайте також:

Його захочеться їсти ополоником прямо з каструлі: рецепт сирного супу з курячими сердечками

За таку страву вас називатимуть майстер-шефом: рецепт картопляної запіканки з курячими серцями та грибами

Смачніше закуски ви не куштували: рецепт тушкованих кабачків із курячими сердечками у сметані

Неймовірна ніжність: як приготувати курячі серця в сметані. Царський рецепт