Оселедець по-корейськи з аджикою і цибулею - неймовірно смачна закуска. З правильними приправами всіма улюблений оселедець стає ще смачнішим.

Саме приготування багато часу не займає. А ось процес маринівки довгий, тому робити оселедець доцільно напередодні застілля і тоді наступного ранку він буде вже готовий.

Отже, щоб приготувати оселедець по-корейськи з аджикою та цибулею, необхідно підготувати такий набір продуктів:

  • оселедець свіжий - 1 кг або філе оселедця - 700 г;
  • цибуля ріпчаста - 250 г;
  • оцет столовий 9% - 50 мл;
  • олія рослинна - 60 мл;
  • ще корейська приправа для моркви – 15 г;
  • аджика – 1-2 ч. ложки;
  • сіль – 25 г;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Свіжоморожений оселедець потрібно розрізати по черевці і почистити, видаляючи всі плавці, хребет та бічні кістки. Рибу вимиваємо.

Кожен оселедець обробляємо на філе (хребет з великими кістками видаляємо, а шкіру залишаємо).

Розрізаємо філе оселедця на шматочки шириною близько 2,5 див.

Складаємо шматочки оселедця в миску.

Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Додаємо цибулю до оселедець.

У мисці з'єднуємо оцет, перець, приправу для корейської моркви та аджику (якщо аджика дуже гостра, то орієнтуйтеся на свій смак). Всипаємо сіль. Якщо в корейських спеціях вона вже є, то кількість потрібно зменшити приблизно до 20 грам.

Перемішуємо до однорідності.

Приготовлений маринад додаємо в миску з оселедцем та цибулею. Все перемішуємо.

Забираємо рибу в холодильник на 1 добу. Можна залишити в мисці або перекласти оселедець у маринаді в скляну банку, судочок.

Через добу додаємо в ємність з рибою олію і перемішуємо.
Пряний оселедець по-корейськи з аджикою можна подавати.

Читайте також:

Всі будуть просити добавки: рецепт оселедця під шубою, що робиться в багеті

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Цей смак просто дурманить: рецепт фаршированого малосольного оселедця. Такого ви не куштували

Чарівна закуска: рецепт маринованого оселедця, який робиться з гірчицею