Тістечка з картопляного дріжджового тіста - це традиційна страва, яка користується великою популярністю в Україні. Вони виходять пишними та ароматними, а начинку можна використовувати будь-яку, на ваш смак.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом пиріжків із картопляного дріжджового тіста читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом пиріжків із картопляного дріжджового тіста нам знадобиться:

  • 1 кг картоплі
  • 300 г борошна
  • 1 ч. л. рік
  • 10 г сухих дріжджів
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 200 г філе морської риби
  • 1 пучок морської капусти (готовий салат)

Спосіб приготування страви за рецептом пиріжків із картопляного дріжджового тіста:

  1. Картопля для пиріжків із картопляного дріжджового тіста відварити в мундирі до готовності, остудити, очистити і пропустити через м'ясорубку.
  2. У мисці для пиріжків із картопляного дріжджового тіста змішати картопляне пюре, борошно, сіль та дріжджі, попередньо розчинені у теплій воді з цукром.
  3. Додати яйце і олію, замісити м'яке тісто для пиріжків з картопляного дріжджового тіста, що не липне до рук.
  4. Накрити тісто для пиріжків із картопляного дріжджового тіста рушником і залишити у теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло.
  5. Для начинки філе морської риби посолити, приправити за смаком, обваляти в борошні і обсмажити на олії до готовності.
  6. Остиглу рибу нарізати кубиками і змішати з морською капустою.
  7. Тісто, що підійшло, обім'яти, розділити на шматочки і розкотити в коржики.
  8. На кожен коржик викласти начинку і сформувати пиріжок.
  9. Пиріжки з картопляного дріжджового тіста викласти на змащене рослинною олією деко, дати трошки підійти (15 хвилин), намастити збитим яйцем і випікати в духовці при температурі 220 градусів близько 25 хвилин. Можна посипати кунжутом.

Читайте також:

Такі раніше видавалися у кожній шкільній їдальні: рецепт ватрушок із сиром "З дитинства"

Тільки відвернулися, а його вже немає: рецепт пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями

Взимку ви відкриватимете банку за банкою: рецепт пряного соусу з помідорів та слив з часником