Ось цікавий рецепт заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму, який допоможе підготувати смачну та корисну страву для всієї родини.

Докладніше про те, як приготувати заготівлю з гарбуза та болгарського перцю на зиму читайте у нашому матеріалі.

Для приготування заготовки з гарбуза та болгарського перцю на зиму нам знадобиться:

- Цибуля - 1 середня цибуля (близько 150 грамів)
- Морква - 2 середні моркви (близько 200 грамів)
- Гарбуз - 500 грамів
- Перець - 1 середній перець (виберіть виду і гостроти на свій смак)
- Рідка томатна паста або кетчуп - 2 -3 столові ложки
- Оцтова есенція - 1 столова ложка
- Банки для консервації (кількість та розмір залежить від вашої переваги, рекомендується використовувати чисті, сухі банки з герметичною кришкою)

Спосіб приготування заготовки з гарбуза та болгарського перцю на зиму:

Спочатку для заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму рекомендується нарізати овочі крупно, у вигляді брусочків. Це надасть їм привабливого зовнішнього вигляду і збереже їхню текстуру під час варіння для заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму. Важливо продовжити нарізування гарбуза, поки цибуля та морква готуються в каструлі. Це дозволить гарбузу встигнути добре проготуватися та зберегти свою ніжність. Крім цього, можна експериментувати з пропорціями овочів, збільшуючи кількість гарбуза та перцю на свій смак для заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму. А замість перекручених помідорів можна додати рідку томатну пасту або кетчуп для надання більш насиченого томатного смаку та яскравого кольору для заготовки з гарбуза та болгарського перцю на зиму

Після нарізки гарбуза та болгарського перцю для заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму потрібно додати її в каструлю з цибулею та морквою, і тушкувати їх разом близько 30 хвилин. Овочі для заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму мають стати м'якими, але не перевареними. Важливо не засмажувати овочі, а згасити їх на повільному вогні, щоб зберегти їх смак та поживні властивості для заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму

Приблизно за 5 хвилин до закінчення варіння можна влити в каструлю 1 столову ложку оцтової есенції. Вона надасть заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму яскравий кислий смак та специфічний аромат. Це додатково покращить смак страви.

Потім, коли овочі для заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму приготовлені, їх потрібно розкласти в чисті, сухі банки та закатати їх. Це дозволить зберегти консервовані овочі на довгий час та насолоджуватися смаком заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму навіть під час зимових місяців.

У результаті, цей рецепт заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму дозволяє не тільки створити смачну страву на зиму, але й експериментувати з пропорціями овочів та додавати різноманітні інгредієнти на свій смак. Отримана консервація може бути використана не тільки як гарнір, але і як основа для інших страв, додавання в супи, соуси і т.д.

Читайте також:

Ви будете їсти відразу по 5 штук поспіль: рецепт пиріжків із картопляного дріжджового тіста. Це щось

Такі раніше видавалися у кожній шкільній їдальні: рецепт ватрушок із сиром "З дитинства"

Можна робити щодня: рецепт ситного салату "Матадор" з м'ясом та зеленню, в якому немає жодної краплі майонезу