Приготування баклажанів - це справжнє мистецтво, яке потребує точності, уваги до деталей і, звичайно, правильного підходу до вибору інгредієнтів. Якщо ви бажаєте здивувати своїх близьких смачною стравою з баклажанів, то ми підготували для вас унікальний рецепт - баклажани, фаршировані кисломолочним сиром та твердим сиром. Це поєднання ніжності баклажанів, сирної начинки та ароматної зелені створить неповторний смаковий досвід.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом фаршированих баклажанів з сиром та сиром нам знадобиться:

Баклажани (середні) – 3 шт.
Кисломолочний сир 9% - 200 г
Яйце - 1 шт.
Сир твердий – 50 г
Сметана - 50 г
Часник - 2 зубчики
Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) - по невеликому пучку
Олія - ​​2-3 ст. ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

Спосіб приготування страви за рецептом фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром:

Включаємо духовку та встановлюємо температуру на 200 градусів для приготування фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром.

Готуємо необхідні продукти для фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром.

Баклажани ретельно миємо, залишаючи шкірку та хвостики для збереження форми під час запікання. Прорізаємо їх уздовж надрізу, не до кінця.

Обвалюємо баклажани для фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром сіллю всередині та зовні, а також змащуємо їх зсередини та зовні олією.

Баклажани викладаємо надрізом до форми для запікання відповідного розміру. Розігріту духовку відправляємо баклажани запікатись на 20 хвилин при 200 градусах.

Промиваємо зелень, висушуємо і дрібно нарізаємо.

Для посилення аромату зелень розтираємо з невеликою кількістю солі для фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром.

У миску викладаємо кисломолочний сир і додаємо яйце, добре перемішуємо. Сир твердий натираємо на дрібній тертці та додаємо до сиру.

Очищаємо та подрібнюємо часник. Додаємо його в сирно-сирну масу разом із зеленню. Солимо і перчимо на смак, ще раз перемішуємо начинку для фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром.

Виймаємо баклажани з духовки. Після запікання вони стануть м'якими та легко начиняються.

Начиняємо баклажани приготовленою масою, розміщуємо нарізані баклажани у формі. Змішуємо сметану з 200 мл води, додаємо трохи солі та перцю. Виливаємо отриманий сметанний соус на дно форми. Повертаємо баклажани назад у духовку та запікаємо ще на 20 хвилин. Баклажани, фаршировані кисломолочним сиром та твердим сиром, готові до подачі.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Читайте також:

Ви будете їсти відразу по 5 штук поспіль: рецепт пиріжків із картопляного дріжджового тіста. Це щось

Такі раніше видавалися у кожній шкільній їдальні: рецепт ватрушок із сиром "З дитинства"

Можна робити щодня: рецепт ситного салату "Матадор" з м'ясом та зеленню, в якому немає жодної краплі майонезу