Рецепт "синеньких" у томатному соусі по-грецьки змусить вас полюбити ці чарівні овочі ще більше. Насичений томатний соус, що поєднується з цибулею, морквою та ароматною зеленню, зробить цю страву незабутньою. До того ж, процес приготування простий і доступний кожному

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом "синеньких" у томатному соусі по-грецьки читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом "синеньких" у томатному соусі по-грецьки нам знадобиться:

Баклажани – 4-5 шт.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Морква – 4 шт.
Кріп свіжий - 1 пучок
Петрушка свіжа - 1 пучок
Томатний сік - 1 склянка
Сіль - 2 ч. ложки (за смаком)
Мука - 2-3 ст. ложки
Олія - ​​10 ст. ложок

Спосіб приготування страви за рецептом "синеньких" в томатному соусі по-грецьки:

Дбайливо вимиваємо і обрізаємо баклажани для "синеньких" в томатному соусі по-грецьки, а потім нарізаємо їх на товсті кружечки. Для надання ніжності та смаку, додаємо трохи солі та залишаємо на 20 хвилин, щоб сік стек. Після цього звільняємо від зайвої солі.

Продовжуємо готувати цибулю, очищуючи її і режим на півкільця для "синеньких" у томатному соусі по-грецьки. Моркву ретельно обмиваємо і натираємо на великій тертці для "синеньких" у томатному соусі по-грецьки.

У плоску тарілку висипаємо борошно і обвалюємо кожен кружальце баклажана в борошні з усіх боків. На розігрітій сковороді з олією смажимо баклажани по обидва боки до золотистого кольору для "синеньких" у томатному соусі по-грецьки.

Окремо готуємо смажену цибулю, обсмажуючи її на сковороді з олією на сильному вогні. Потім додаємо натерту моркву і смажимо ще кілька хвилин. Кожен шар продуктів обсмажуємо окремо, додаючи трохи олії за потреби.

Не забуваємо нарізати зелень на дрібні шматочки для "синеньких" у томатному соусі по-грецьки.

Виробляємо закладку шарів у глибокий казанок або горщик. Перший шар складається з баклажанів, потім слідує шар жаркої цибулі з морквою і, звичайно ж, зелень. Повторюємо шари, дотримуючись пропорцій і останній шар повинні займати знову ж таки баклажани.

Заливаємо овочі томатним соусом, який можна приготувати з томатного соку, розбавленої томатної пасти або перетертих помідорів, трохи розбавлених водою. Рівень рідини повинен бути близько 2 см нижче за рівень овочів. Тушимо баклажани в томатному соусі під закритою кришкою на середньому вогні протягом 10-20 хвилин.

Баклажани в томатному соусі по-грецьки - ідеальна страва як у гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного! Насолоджуйтесь неповторним смаком цього грецького частування

Читайте також:

Ніжніше ви не куштували: рецепт фаршированих баклажанів з сиром та сиром

Ідеально і під картоплю, і під макарони: рецепт заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму

Можна робити щодня: рецепт ситного салату "Матадор" з м'ясом та зеленню, в якому немає жодної краплі майонезу