Запіканка з сиру з яблуками - це смачна та поживна страва, яку можна приготувати в домашніх умовах. Це простий рецепт, який дозволяє отримати ніжну та ароматну запіканку, яку можна подавати на сніданок, десерт або просто насолоджуватись у будь-який час дня. У цьому рецепті ми використовуватимемо сир, яйця, цукор, манку та свіжі яблука. Результат - соковита та ситна страва, яка неодмінно сподобається всій родині. Приступимо до створення цього смачного десерту!

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом ніжної сирної запіканки з яблуками та манкою читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом ніжної сирної запіканки з яблуками та манкою нам знадобиться:

Спосіб приготування страви за рецептом ніжної сирної запіканки з яблуками та манкою:

Для ніжної запіканки з яблуками і манкою візьміть сир і протріть його через сито або використовуйте блендер, щоб отримати однорідну масу. Якщо у вас зернистий сир, краще його також протерти, щоб запіканка вийшла ніжнішою. Додайте в сир збиті яйця, цукор, сіль, ванілін та манку. Змішайте всі інгредієнти до однорідного стану.

Далі влийте молоко в сирну масу і добре перемішайте. Якщо ваш сир був м'яким, то кількість молока можна зменшити. Зверніть увагу на консистенцію тесту – воно не повинно бути надто рідким. Залишіть тісто на 10-15 хвилин для того, щоб манка набрякла.

У цей час підготуйте яблука для ніжної запіканки з яблуками і манкою. Їх потрібно вимити та обсушити, потім розрізати на 4 частини, видалити серцевину та шкірку, а потім нарізати їх кубиками.

Додайте нарізані яблука в тісто з сиру і добре перемішайте. Змастіть форму для запікання шматочком вершкового масла|мастила| і вилийте тісто в неї. Рекомендуємо використовувати форму розміром 33*17 см.

Запікайте запіканку в розігрітій до 180°C духовці в режимі верх-низ приблизно 40-60 хвилин. Час готування може трохи змінюватись в залежності від вашої духовки та розміру форми. Готова запіканка буде золотою і піднятою, але потім опаде.

Подавайте ніжну сирну запіканку з яблуками та манкою зі сметаною, згущеним молоком або варенням. Смачного!

Читайте також:

Секрет тітки Сари з Одеси: рецепт "синеньких" у томатному соусі по-грецьки

Ніжніше ви не куштували: рецепт фаршированих баклажанів з сиром та сиром

Ідеально і під картоплю, і під макарони: рецепт заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму