Страви з фаршу та рису прийшли до нас зі східної кухні і давно здобули визнання у господинь. Ще б пак, завдяки використанню м'ясного фаршу страва виходить насиченою, а час на її приготування значно скорочується.

Рис довгозерний – 130 г
Фарш яловичий - 300 г
Кукурудза консервована – 160 г
Квасоля консервована червона - 180 г
Перець болгарський червоний – 200 г
Цибуля ріпчаста - 150 г
Сир Моцарела - 120 г
Томатна паста - 50 г (2 ст. ложки)
Олія - ​​30 мл (2 ст. ложки)
Сіль - 1/5 ч. ложки (за смаком)
Перець червоний гострий мелений - 3-4 щіпки
Зіра – 1/4 ч. ложки
Паприка мелена - 1 ч. ложка
Коріандр мелений - 1/2 ч. ложки
Сушений орегано - 1/2 ч.л. ложка
Цибуля зелена - 1 шт.

Пропонуємо нескладний варіант приготування страви з рису на кшталт макаронів по-флотськи. У цьому рецепті болгарський перець, консервована кукурудза та червона квасоля надають страві текстури та нотки мексиканської кухні, а мікс прянощів – дивовижний аромат. Наприкінці приготування для додаткового смаку та свіжості додаються натертий сир та зелена цибуля.

Отже, приготування починаємо з того, що цибулю та болгарський перець потрібно очистити, нарізати овочі дрібними кубиками.

У глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігріти олію. Викласти цибулю та обсмажити 2-3 хвилини на середньому вогні.

Яловичий фарш перекласти до цибулі. Обсмажити, помішуючи та розбиваючи грудочки фаршу, до освітлення, 8 хвилин.

Солодкий перець відправити в сковороду фаршу, обсмажити 2-3 хвилини.

Далі додаємо томатну пасту, гострий перець, сіль, зіру, паприку, коріандр та орегано. Перемішати та обсмажуємо всі 1 хвилину.

Кукурудзу та квасолю перекласти до решти інгредієнтів. Туди ж промитий рис, влити 300 мл води. Все перемішати, довести до кипіння. Варити під кришкою до готовності рису та вбирання води, 25 хвилин.

Зелену цибулю дрібно нарізати, сир натерти на великій тертці. Зелену цибулю та 1/3 сиру додати до рису та перемішати.

Потім посипати сиром, що залишився. Накрити кришкою та вимкнути вогонь.

Дати кілька хвилин постояти, щоб сир розплавився.