У рагу з баклажанів з квасолею та аджикою яскраво чути мотиви балканської кухні. Незважаючи на простоту, смак страви виходить вишуканим і багатим, тому таке рагу можна подати і на святковий стіл.
складові
  • баклажани (600-800 г) - 4 середніх;
  • біла квасоля з томатною заливкою – 1 банка (400 г);
  • абхазька аджика (8–15 г) – 1 ч. л. - 1 ст. л.;
  • рослинна олія;
  • топлене або вершкове масло - 40 г;
  • насіння зіри – 1 ч. л.;
  • сіль за смаком;
  • свіжомелений чорний перець за смаком.

важливо!

  • За цим рецептом можна приготувати кабачки або солодкі перці. А можна зробити асорті відразу з трьох видів овочів, приготувавши рагу з баклажанами та квасолею та додавши до нього болгарський перець із кабачками.

Наріжте баклажани зручними для їжі шматочками, полийте олією і посоліть, перемішайте руками. Обсмажте баклажани на сковороді або запікайте в духовці при 200 ° С до рум'яної скоринки та повної готовності.

Змішайте гарячі баклажани та квасолю разом з томатною заливкою. Заправте аджикою на свій смак.

У каструльці або маленькій сковороді трохи нагрійте топлене/вершкове масло|мастило|, всипте зіру. Продовжуйте нагрівати на невеликому вогні до появи запаху зіри, 1,5-2 хв.

Полийте баклажани з квасолею гарячою олією із зірою, додайте сіль і перець, перемішайте і дайте настоятися 10-15 хв.

Рагу з баклажанами і квасолею можна подавати як самостійну страву або гарнір, наприклад до м'яса.

А ще з ним можна приготувати вишукану закуску - покладіть рагу на хрумкі тости і зверху потрібно присипати розкришеним молодим сиром - фетою, малосоленою бринзою або сиром із блакитною пліснявою.

Читайте також:

Кулінарний шедевр: рецепт рагу з молодої картоплі, кабачків та курячої печінки

Вас обожнюватимуть за цю страву: рецепт рагу з молодих кабачків та курячих сердець

Тепер ви їх робитимете тільки так: рецепт аргентинських маринованих баклажанів

Ніжніше ви не куштували: рецепт фаршированих баклажанів з сиром та сиром