Картоплю вирощують багато дачників, тому що це хороша підмога для сім'ї – з нею з голоду не помреш. Але щоб праці не зникли задарма, важливо правильно його зберегти. Стало відомо, як зберігати картоплю у квартирі протягом усієї зими.

Отже, досвідчені дачники знають, що наскільки добре картопля зберігатиметься взимку, залежить не тільки від сорту та умов зберігання, але багато в чому і від збирання.

Так, прибирати картопля для зберігання потрібно починати після 25 серпня. Найкраще у теплу суху погоду при температурі повітря 15 – 20 °С. І важливо не затягувати зі збиранням, адже якщо температура грунту буде нижчою за 7 °С, то бульби втратять частину поживних речовин і гірше зберігатимуться. Осіння спека теж згубна для врожаю: картопля почне давати нові пагони та діток, а отже, сама втратить частину поживних речовин.

Загальні правила зберігання

  • Ідеальні умови для зберігання картоплі 4 ° -5 ° градусів тепла та вологість 80%.
  • Картопля добре зберігається окремо від інших овочів. Винятком може бути лише буряк.
  • Навіть одна картоплина, що підгнила, може зіпсувати весь запас — ретельно переглядайте бульби перед зберіганням.
Як зберігати картопля на балконі

Ідеальний варіант – утеплений балкон, де температура не опускається до мінусу. Картопля на ньому найкраще зберігати у дерев'яних ящиках або у кошиках. Для підстрахування їх можна утеплити пінопластом або ковдрами.

Як зберігати картопля в квартирі без балкона

Необхідно підібрати місце, де не буде вологи та зайвого тепла. У сухому та провітрюваному приміщенні картопля найкраще зберігається в картонних коробках.

Як зберігати картопля в холодильнику

У холодильнику можна зберегти лише невелику кількість картоплі. Для того, щоб він пролежав там довше, промийте і просушіть кожну бульбу. Насипте картоплю в мішок або паперовий пакет і помістіть в ящик для овочів.

Читайте також:

Ви хвалитиметеся навіть на роботі: рецепт смачного картопляного рулету з фаршем і помідорами

Ви будете їсти відразу по 5 штук поспіль: рецепт пиріжків із картопляного дріжджового тіста. Це щось

За таку страву вас називатимуть майстер-шефом: рецепт картопляної запіканки з курячими серцями та грибами

Готуємось до суботнього чилу: як приготувати пивну тарілку із пряної картоплі